0512 - 571 030
 0512 - 571 030

Over ons

De Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk werd in januari 2000 opgericht. Zes tandartsen uit Drachten bundelden hun krachten tot een groot behandelcentrum.

De voormalige school aan de Bouriciuslaan werd grondig verbouwd tot vijftien identieke behandelkamers, een wachtruimte, kantine en vergaderzaal. Inmiddels bijna 20 jaar geleden kende Nederland nog nauwelijks behandelcentra van ons formaat.

In 2019 is onze praktijk verbouwd en gemoderniseerd. Hiermee zijn we niet alleen qua uitstraling weer helemaal up-to-date, ook beschikken we nu ook over de modernste 3D toepassingen binnen de tandheelkunde, zoals een 3D röntgenapparaat (CBCT), mondscanners en 3D-printers.
Met een CBCT-scan kunnen we zowel panorama röntgenfoto’s (OPG) maken als ‘driedimensionale röntgenfoto’s. Niet alleen zijn de beelden veel scherper, ook is er veel meer op te zien, zoals  de zenuwbanen, de hoeveelheid en de conditie van het bot etc.
Een andere nieuwe toepassing zijn onze mondscanners, waardoor in veel gevallen niet meer 'gehapt’ hoeft te worden.  Door de geavanceerde techniek van de mondscanner kunnen we uw gebit nog gedetailleerder in kaart brengen. Is de scan klaar dan kan deze met een druk op de knop digitaal worden verstuurd naar ons tandprothetisch 3D laboratorium waar uw gebit geprint wordt.
De mondscanner wordt ook veel gebruikt bij implantologie en bij de orthodontie. De scan is de basis voor het maken van een behandelplan voor bijvoorbeeld de ‘onzichtbare beugel’ van Invisalign. Bij deze orthodontische methode wordt met een serie aligners het gebit op comfortabele en onzichtbare wijze geleidelijk gecorrigeerd.
Met deze snelle en moderne technieken verhogen we onze kwaliteit en vergroten we uw comfort.
 

Nieuws

3D toepassingen bij de Bouriciuslaan

In 2019 verbouwden wij de praktijk én maakten we ruimte voor diverse 3D toepassingen binnen de tandheelkunde. Vanuit de wachtruimte ziet u het 3D lab, waar gebitsmodellen worden geprint aan de hand van de door ons gemaakte mondscan. In veel gevallen hoeft er namelijk niet meer 'gehapt' te worden maar maken we gebruik van deze comfortabele manier van een gebitsafdruk maken. Vanaf 19 juni 2020 mogen we ook ons 3D-röntgenapparaat (CBCT) gebruiken. Hiermee kunnen zowel panorama röntgenfoto’s (OPG) maken als driedimensionale röntgenfoto’s. Niet alleen zijn deze beelden veel scherper, er is ook meer op te zien zoals zenuwbanen, de hoeveelheid en de conditie van het bot etc.

Verruiming openingstijden

Vanaf 2 juni 2020 verruimen wij onze openingstijden! Van maandag t/m donderdag staan wij van 7.30 tot 21.00 uur voor u klaar. Telefonisch zijn wij van maandag t/m donderdag bereikbaar van 08.00 uur tot 18.00 uur.


Ga naar het berichtenarchief