0512 - 571 030
 0512 - 571 030

Over ons

De Bouriciuslaan Tandartsenpraktijk werd in januari 2000 opgericht. Zes tandartsen uit Drachten bundelden hun krachten tot een groot behandelcentrum.

De voormalige school aan de Bouriciuslaan werd grondig verbouwd tot vijftien identieke behandelkamers, een wachtruimte, kantine en vergaderzaal. Inmiddels bijna 20 jaar geleden kende Nederland nog nauwelijks behandelcentra van ons formaat.

In 2019 is onze praktijk verbouwd en gemoderniseerd. Hiermee zijn we niet alleen qua uitstraling weer helemaal up-to-date, ook beschikken we nu ook over de modernste 3D toepassingen binnen de tandheelkunde, zoals een 3D röntgenapparaat (CBCT), mondscanners en 3D-printers.
Met een CBCT-scan kunnen we zowel panorama röntgenfoto’s (OPG) maken als ‘driedimensionale röntgenfoto’s. Niet alleen zijn de beelden veel scherper, ook is er veel meer op te zien, zoals  de zenuwbanen, de hoeveelheid en de conditie van het bot etc.
Een andere nieuwe toepassing zijn onze mondscanners, waardoor in veel gevallen niet meer 'gehapt’ hoeft te worden.  Door de geavanceerde techniek van de mondscanner kunnen we uw gebit nog gedetailleerder in kaart brengen. Is de scan klaar dan kan deze met een druk op de knop digitaal worden verstuurd naar ons tandprothetisch 3D laboratorium waar uw gebit geprint wordt.
De mondscanner wordt ook veel gebruikt bij implantologie en bij de orthodontie. De scan is de basis voor het maken van een behandelplan voor bijvoorbeeld de ‘onzichtbare beugel’ van Invisalign. Bij deze orthodontische methode wordt met een serie aligners het gebit op comfortabele en onzichtbare wijze geleidelijk gecorrigeerd.
Met deze snelle en moderne technieken verhogen we onze kwaliteit en vergroten we uw comfort.
 

Nieuws

Advies WHO niet van toepassing op Nederland

In de media verscheen op 12 augustus 2020 het bericht dat de World Health Organisation (WHO) zou adviseren niet-essentiële tandartsbezoeken uit te stellen. Deze internationale berichtgeving, die is overgenomen door een aantal Nederlandse media, stelt dat de WHO de kans op besmettingen in een tandartspraktijk te groot zou achten. De WHO doet de oproep echter aan landen die nog niet volgens een Corona-leidraad werken, zoals Nederland dit wel doet.
In Nederland heeft de Commissie Leidraad Corona samen met het RIVM een leidraad opgesteld om op een verantwoorde manier reguliere mondzorg aan te kunnen bieden. 
Daarnaast wordt onze mondzorg zorgvuldig gemonitord: het reproductiegetal is in Nederland niet gestegen in de weken nadat de mondzorg weer reguliere behandelingen is gaan uitvoeren. De berichten zoals deze in een aantal Nederlandse media zijn verschenen gaan hieraan voorbij.

(Bron: KNMT.nl)

Toeslag voor de meerkosten i.v.m. corona

Samen met de zorgverzekeraars heeft de NZa besloten dat het vanaf 1 augustus 2020 mogelijk is om de extra kosten die door de corona-uitbraak zijn ontstaan, te vergoeden. Deze toeslag van € 4,26 is een tegemoetkoming in de kosten die samenhangen met de zorg van onze patiënten, zoals triage en (extra) persoonlijke beschermingsmiddelen.
U vindt de toeslag terug op uw nota met de code C88 (bij tandheelkundige zorg) of F902 (bij een orthodontische behandeling).
De toeslag met code C88  wordt voor kinderen tot 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een aanvullende tandartsverzekering? Dan wordt de toeslag in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. Hierover kunt u het beste contact opnemen met uw zorgverzekeraar. De toeslag met code F902 wordt alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft met een module orthodontie. 


Ga naar het berichtenarchief